По парапета на света

Историята, която искам darazkaja днес … е за две момчета от Русия, чиято популярност със сигурност не прави майките им щастливи. Витали Раскалов и Вадим Махоров са се захванали с нелеката задача да се катерят по възможно най-високите сгради в цял свят, без да ползват каквато и да е предпазна екипировка, като в дъното на тази работа стоят две възвишени цели – първата е да снимат света от един интересен и нестандартен ъгъл, а втората е да не се претрепят, преди да са навършили тридесет.

Публикация, споделена от OnTheRoofs (@ontheroofs) на

Двамата придобиват славата си през 2014-та година, когато качват в ютуб видео как

се катерят по високата 650 метра кула в Шанхай.

Руснаците прекарват часове по постройката, докато чакат облаците да се разсеят и най-накрая да се отвори хубава гледка към града под тях. Клипчето става набързо хит, а с него и Витали и Вадим. Това обаче далеч не е единственото шашаво нещо, което двамата са правили. Може да видите как изкачват огромния мост в Киев по кецове или  как поклащат краката си от ръба на небостъргачите в Дубай в техния сайт на име ontheroofs – точка-ком, което за незнаещите английски ще рече „по покривите“.

 

В едно свое интервю Вадим показва непривична скромност за някого, свикнал да гледа на света отвисоко, и заявява, че не може човек да се чувства горд, заради това че се е покатерил някъде. „Смятам, че само професионалните планинари могат да са горди със своите постижения“.

Махоров разказва още, че случайно се е запалил по фотографията – бил снимал с телефона си и много му харесвало, та затова си закупил по-читав апарат и така се започнало.

Понравило му се и да се катери по сградите, заради гледката

и понеже хората му изглеждали като мравки. Двамата с Витали днес стават все по-популярни,

видеата им правят десетки милиони гледания,

а снимките им се отпечатват от едни от най-големите издателства.

Публикация, споделена от OnTheRoofs (@ontheroofs) на

Публикация, споделена от OnTheRoofs (@ontheroofs) на

Публикация, споделена от OnTheRoofs (@ontheroofs) на

*Снимката в тази статия е от официалния профил на ontheroofs в инстаграм – instagram.com/ontheroofs/

Споделете тази история ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *