Най-готината баба на света

Може да си мислите, че купонясвате здраво, но никога няма да купонясвате и на половина толкова яко, колкото баба Хелена. Тя е позната като Baddiewinkle (Бадиуйнкъл) и безспорно е най-готината бабичка на света.

Хелена Рут Елам ван Уинкъл е родена през `28 година в Кентъки и

живее обикновен живот цели 85 години, преди да се превърне в „интернет звезда“.

Днес тя е неизменна част от поп-културата на Щатите и често присъства в развлекателните шоута по телевизията и се появява на бляскавите звездни събития. През 2016 дори се снима в реклама на „Смирноф“ за тяхната кампания “Keep It Moving”. Миналата година излезе и книгата й „Baddiewinkle’s Guide to Life“ („Наръчникът за живот на Бадиуйнкъл“), за която ще трябва да се оръсите с 15 долара, ако искате да я прочетете.

Но ето как започнало всичко – в един пролетен ден на 2014г. 17 годишната правнучка на Уинкъл – Кенеди – се прибрала от училище и видяла ексцентричната си баба, облечена с отрязани дънки, шантава цветна тениска и още по-шантави чорапи.

„Бабо, я да те качим в интернет“,

рекла тийнейджърката и само след няколко часа снимката станала тотален хит.

Така се родила легендата за колоритната бабичка Baddiewinkle, която днес се приема за вдъхновение на възрастните хора по цял свят, които отказват да се предадат пред годините.

„Не се чувствам стара“, казва Хелена, която тази година ще навърши 90. „И никога не съм се чувствала стара. Никога не се обличам като възрастна жена, обличам се със стилни „млади“ дрехи.“

Baddiewinkle днес е следвана от 3.2 млн души в своя профил в инстаграм и си живее като рок звезда. Своята слава си обяснява много просто: „Всички тези хора искат да живеят като мен, когато остареят. Когато станат възрастни им се ще да правят нещата, които ме виждат, че правя аз“. Относно ключът към щастливия живот, Хелена казва следното: „Винаги се усмихвайте на хората и в повечето случаи те ще ви се усмихнат също“.

Споделете тази история ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *